gimene.1w.lv

 


Pilngraudu maize


2 ēd.k. sausā rauga,  420 ml ūdens, 1 ēd.k. cukura aizstājēja, 3 ēd.k. sīrupa, 3 glāzes pilngraudu miltu, 1 glāze kviešu miltu, 1 glāze kukurūzas miltu, 1 ēd.k. sāls, 3 ēd.k. ābolu biezeņa, 1 ēd.k. eļļas, milti kaisīšanai

Raugu izšķīdina siltā ūdenī, pievieno sīrupu un cukura aizstājēju. Samaisa. Atsevišķi samaisa visus miltu veidus. 1,5 glāzes miltu maisījuma, pievieno raugam un ļauj 1 stundu uzrūgt. Raugam pievieno ābolu biezeni, eļļu un  miltus. Mīca mikserī 10 minūtes. Saveļ bumbā un liek bļoda, kas ieziesta ar eļļu un ļauj 1 stundu rūgt. Veido apaļu kukulīti, liek uz pannas, kas apkaisīta ar kukurūzas miltiem. Raudzē 45 minūtes. Iegriež krusteniski ar nazi, pārziež ar ūdeni un cep 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Komentāri (0)  |  2010-03-01 20:40  |  Skatīts: 1360x         Ieteikt draugiem       TweetMe
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ